Négy éve...

Debra 2011. október 11-én érkezett meg hozzánk, "ideiglenes" státusszal, 2 hétre. A következő 11 napban minden "elgyengülős" pillanatban emlékeztettem is magam erre. Természetesen feleslegesen.

Debra első pillanattól belopta magát a szívünkbe, a ragaszkodás részemről azonnal kialakult, ahogy először néztem bánatos, fájdalomtól fátyolos szemébe, meggyötört, kuporgó kis testére. Néró is teljesen kivirult - nem sokkal előtte veszítettük el öreg társunkat, Ricket, ami őt is megviselte -, Debra pedig egyre jobban felszabadult, egyre jobban kezdett bízni bennünk. Rémes volt belegondolni, mit érezne, ha mennie kellene, talán, hogy itt sem kellett, mi rosszat csinálhatott megint, hiszen ő nem tudja, mit jelent az a szó, hogy "ideiglenes".

A döntés, hogy befogadjuk-e, a világ legegyszerűbb döntése lett volna. A felelős döntés, hogy egy életre társunkká tudjuk-e fogadni, a világ legnehezebb döntése volt. Vészesen közeledett a 2 hét letelte, így a 11. napig bírtam, amikor is egy jó hosszú levelet írtam a szándékunkról.

4 évvel ezelőtt éppen ezen a napon kaptam meg a hivatalos, végleges választ Debra örökbefogadásával kapcsolatban.

… A lányokkal viszont úgy döntöttünk, hogyha ti is úgy szeretnétek, és jól átbeszéltétek, átgondoltátok a dolgot, akkor nagyon-nagyon örülnénk annak, ha Debra végleg nálatok maradhatna. Úgyhogy, ha nem gondoltátok meg magatokat, akkor áldásunk rátok!


3 év, 7 hónap és 20 nap adatott nekünk, Debra ma 4 hónapja és 23 napja, hogy elment. Ez idő alatt nem telt el hét, hogy ne jutott volna eszembe, hogy akkor, 4 éve talán el kellett volna engednem, talán máshol, másnál több nap adatott volna neki.

Sosem fogom elfelejteni az első és az utolsó pillantását. Mikor először találkoztunk feküdt a kutyaboxban, visszahúzódva figyelt, „Nem ismerlek, nem tudom, mi a szándékod velem, ki vagy te?” – kérdezte a szemeivel. 4 hónapja és 23 napja feküdt a plédjén, rám emelte ugyanazt a fájdalomtól fátyolos tekintetét, mint megérkezésekor és csak annyit mondott vele „Szeretlek.”, röviden, halkan, ponttal a végén. Aztán még egyszer, utoljára sóhajtott egyet és elment. Örökre.

Ma van a 4. évfordulója annak, hogy hivatalosan egymáséi lettünk, de ebben az évben az ünneplés elmaradt.

Ma van a napja, hogy ünneplés helyett megírtam Debra kisállat-biztosításának lemondását. Már csak rá kellene kattintani a küldésre.

Debra


Amennyiben számodra is fontos, hogy a nap 24 órájában biztonságban tudd kedvencedet és ha Baranya megyei gazdi vagy, töltsd ki kérdőívünket.

Állatorvosi ügyelet iránti igények felmérése - Baranya megye